Yeni Sayfa 1
Kategoriler
Sayfalar
  Ana Sayfa
      Bilgisayar Kurdu Forum
      Sesli Şiirler
      Metin Şiirler
      Foto Galeri
      Video & Müzik
      Şifalı Bitkiler Rehberi
      Mahjongg (Oyun)
      Ziyaretçi Defteri
      Hakkımızda
      İletişim
   Şifalı Bitkiler İstatistikleri
 Şifalı Bitki Kategori Sayısı :
 Şifalı Bitki & Bilgi Sayısı : 149 
 Toplam Okuma Sayısı : 96.245 
 IP Adresiniz : 44.198.57.9 
 Site Üye Sayısı : 11 
 Site Toplam Ziyaret : 4.161.495 
Üye İşlemleri
Bilgisayar Kurdu  * Üye Giriş Paneli *
      Üye Girişi
      Sayfaya Üye Ol
Hastalıklar ve Şifaları / Astım (Nefes Darlığı)
" Hastalıklar ve Şifaları/Astım (Nefes Darlığı) " Okuyorsunuz...
   Nefes alma sırasında, atmosfer havasının solunum olayının olduğu "alveol" denilen hava boşluklarına naklini sağlayan iletici hava yollarında daralma, tıkanıklık ve buna bağlı olarak hava akımında zorlukla karakterize bir hastalıktır. Hava yollarında mikrobik olmayan süreğen bir iltihaplanma söz konusudur. Olası bir astım nöbetinde dik oturulmalı ve karını biraz öne çıkarmak gerekir. Nefes alırken akciğer hava keseciklerinin çökmemesi için dudaklar sivriltilmelidir. Düzenli solunum çok önemlidir. Çok soğuk havalarda dışarı çıkmamak, zorunlu halde çıkılırsa ağız ve burun atkı ile kapatılmalı ve düzenli solumaya dikkat edilmelidir.
    Pratik Bitkisel Formüller :

İşte nefes darlığı için birkaç faydalı tarif:
* 10 adet karanfil, 10 adet karabiber, 6 adet zencefil, 5 adet tarçın, bir tutam ısırgan otu ve bir tutam ayva yaprağı 2 litre suya konulur ve 10-15 dakika kaynatılır. 30 dakika demlenen karışım süzülür. Günde 3 bardak içilir. Her içildiğinde bir miktar ısıtılıp ve bir kaşık balla tatlandırılıp içilmelidir.
* 1 bardak kaynar suya 10 gram ısırgan yaprağı konur, 10 dakika bekletilir ve günde 3-4 bardak içilir.
* Öksürükotu çayından günde 2-3 bardak içilmelidir. Ayrıca öksürük otu, sinirli ot ve kekik karışımı çayda kullanılır.
* 1 bardak suya 5 gram ayva yaprağı konur, 10 dakika kaynatılıp günde 2-3 bardak içilir.
   

Önerilen Bitkiler

Kahve, Çay, Kafein, Kakao ve Çikolata :
Tüm bu içecekler ve çikolata, bitkilerden elde edildiği için bitkisel ürünler kategorisinde yer almaktadır. Kafein içerem herşey astımdan kurtulmaya yardımcı olur. Kahve, çay, kafeinli meşrubatlar, kakao ve çikolata kafeinden fazlasını içerir. Hepsinin de anti-asım özellik taşıyan ve kafeinle birlikte, "ksantin" adı verilen kafeinin de üyesi olduğu bileşikler ailesine mensup olan "theobromine ve theophylline" adlı iki önemli doğal kimyasalı bünyesinde barındırdığı kanıtlanmıştır. Bu kimyasallar bronşları açar. Kafein ve diğer anti astım kimyasalları tamamen zararsız değillerdir. Kafein uykusuzluk ve sinir yapar. Bu kimyasallar kendi doğal durumlarında alındığı zaman, yan etkileri yok denecek kadar azdır.
Domates (Lycopersicon lycopersicum) :
Yapılan araştırmalar, hergün alınacak yaklaşık 1000 miligram C vitamininin astım krizlerini, bronşiyal spazmları, göğüs hırlamasını, solunum yolu emfeksiyonlarını, burun tıkanıklığını, göz sulanmasını ortadan kaldırdığını ortaya koymuştur. Bu yüzden içinde bol miktarda C vitamini bulunduran domates astım için oldukça faydalıdır.
Meyankökü (Glycyrrhiza glabra) :

Meyankökü çayı boğazı yumuşattığı için boğaz ağrısı, öksürük ve astım vakalarında sıkça tavsiye edilir. Meyankökü günde 3 finvana kadar kullanıldığı sürece risk yaratmaz. Eğer astımınız için düzenli olarak meyan kökü kullanmaya karar vermişseniz, degliserinize özütleri (DGLE) tercih edin; çünkü yan etkileri daha azdır.
Isırgan Otu (Urtica diocia) :
İngiliz herbalist Nicholas Culpeper'in yaptığı araştırmalar sonucunda, ısırgan otunun kökünün ve yapraklarının hem suyunu çıkararak hemde çay gibi demleyerek içmenin hiçbir riski olmadığı, akciğer kanallarını ve bronşları açmaya yardımcı olan bir ilaç olduğunu orrtaya çıkarmıştır. Uzun yıllar boyunca ısırgan otuna en iyi astım ilacı gözüyle bakan Avustralyalılar, bitkinin kökünden ve yapraklarından elde ettikleri suyu bal ve şekerle karıştırıp içerler. Amerikalılar, astım ve saman nezlesi hastalıklarına her zaman ısırgan otu öneriyorlar.
 Ekleme Tarihi :  20 Ekim 2009 Salı       Okuma :  557

Bilgilendirme
   * Sayfamıza Ücretsiz olarak Üye olmanız durumunda;
Metin Şiirler bölümüne Şiir, Foto Galeri bölümüne Fotoğraf, Müzik & Video bölümüne Video ve Yemek Tarifleri bölümüne Yemek Tarifi ekleyebilirsiniz.
Uygun görülmesi durumunda Sayfamıza Yardımcı Yönetici olabilirsiniz.
Copyright © 2000 - 2024  Bilgisayar Kurdu  (Tasarım&Kodlama : Bilgisayar Kurdu)