Yeni Sayfa 1
Kategoriler
Sayfalar
  Ana Sayfa
      Bilgisayar Kurdu Forum
      Sesli Şiirler
      Metin Şiirler
      Foto Galeri
      Video & Müzik
      Şifalı Bitkiler Rehberi
      Mahjongg (Oyun)
      Ziyaretçi Defteri
      Hakkımızda
      İletişim
   Şifalı Bitkiler İstatistikleri
 Şifalı Bitki Kategori Sayısı :
 Şifalı Bitki & Bilgi Sayısı : 149 
 Toplam Okuma Sayısı : 96.229 
 IP Adresiniz : 44.200.169.48 
 Site Üye Sayısı : 11 
 Site Toplam Ziyaret : 4.161.274 
Üye İşlemleri
Bilgisayar Kurdu  * Üye Giriş Paneli *
      Üye Girişi
      Sayfaya Üye Ol
Bitki Dünyası / Aslan Pençesi
" Bitki Dünyası/Aslan Pençesi " Okuyorsunuz...
 Latince Adı :  Alchemilla vulgaris
 Almanca Adı :  Frauenmantel
  :  Şebnemli, Aslan Ayağı.
 Bilinen Bileşimleri :  Tanen, eterik yağ içerir.
 Özellikleri :  Genelde dere kıyılarında ve ormanlarda yetişen, güzel bir görünümü olan bitki, çok yıllık, yabani otsu bir bitkidir. Kökü geniş, dairemsi biçimde, kenarları dişli ve yeşil renkli yaprakları olan aslan pençesi otunun çiçekleri, yaz mevsiminde açar. Bitki bu çiçeklerde bulunan tohumlarla ve kökünün bölünüp başka yerlere ekilmesiyle çoğaltılabilir. Büyük ve parçalı olan yaprakları mayıs ve haziran aylarında toplanarak gölgede kurutulur. Kökler ise çiçek açma zamanında, üst kısımların solmasından sonra topraktan çıkarılır ve gölgede kurutulur. Çeşitleri çoktur.
 Önerilen Hastalıklar :  Özellikle kadın hastalıklarına karşı eski zamanlardan beri başarıyla kullanılır. Adet halinin güç, ağrılı ve aşırı olmasını engeller. Adet kanamalarını düzene sokar. Düşük ihtimalini önlemek için gebeliğin üçüncü ayından sonra hergün aslan pençesi çayı içilmelidir. Hamileliği kolaylaştıran bu mucizevi ot, anne sütünü attırır. Menapoz dönemlerinde rahatlatıcı olur. Şekeri düşürüp, vücuda kuvvet verir. Göz hastalıklarına, cilt yaralarına, hanımlarda ud yeri kaşıntısına çok faydalıdır. Romatizmaya iyi gelir, mide spazmında, karaciğer şişliğinde, sinir yorgunluğunda, damar sertliğinde çok faydalı bir bitkidir. Aslan pençesi, toplattırıcı olarak da çok etkilidir. Apseli yaralara, ihmal edilmiş çıbanlara karşı su toplayıcı ilaç olarak kullanılır. Zor doğum yapan ve düşük yapmaya yatkın kadınlarda, ceninin döl yatağındaki durumunu sağlamlaştırmak ve doğum yaralanmalarına en önde gelen yardımcıdır.
 Kullanım Dozu :  Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve 1 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-4 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan yudumlanır. Diğer bir terkibinde ise, 1 litre suya, 1 çay bardağı dolusu aslan pençesi otu konulur. 5 dakika kaynadıktan sonra, yarım saat demlenip, süzülür. Yemeklerde günde 3 çay bardağı içilir. Diç çekildikten sonra bu çay ile ağız gargara yapılırsa daha çabuk iyileşir. Yaprakları ince kıyılarak, salatalara katılıp çiğ olarak da yenir, kas erimesi için şifalıdır.
 Yan Etkileri :  Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.
 Ekleme Tarihi :  6 Ekim 2009 Salı       Okuma :  518

Bilgilendirme
   * Sayfamıza Ücretsiz olarak Üye olmanız durumunda;
Metin Şiirler bölümüne Şiir, Foto Galeri bölümüne Fotoğraf, Müzik & Video bölümüne Video ve Yemek Tarifleri bölümüne Yemek Tarifi ekleyebilirsiniz.
Uygun görülmesi durumunda Sayfamıza Yardımcı Yönetici olabilirsiniz.
Copyright © 2000 - 2024  Bilgisayar Kurdu  (Tasarım&Kodlama : Bilgisayar Kurdu)