Yeni Sayfa 1
Kategoriler
Sayfalar
  Ana Sayfa
      Bilgisayar Kurdu Forum
      Sesli Şiirler
      Metin Şiirler
      Foto Galeri
      Video & Müzik
      Şifalı Bitkiler Rehberi
      Mahjongg (Oyun)
      Ziyaretçi Defteri
      Hakkımızda
      İletişim
   Şifalı Bitkiler İstatistikleri
 Şifalı Bitki Kategori Sayısı :
 Şifalı Bitki & Bilgi Sayısı : 149 
 Toplam Okuma Sayısı : 96.227 
 IP Adresiniz : 18.207.161.212 
 Site Üye Sayısı : 11 
 Site Toplam Ziyaret : 4.161.233 
Üye İşlemleri
Bilgisayar Kurdu  * Üye Giriş Paneli *
      Üye Girişi
      Sayfaya Üye Ol
Bitki Dünyası / Anason
" Bitki Dünyası/Anason " Okuyorsunuz...
 Latince Adı :  Pimpinella anisum
 Almanca Adı :  Anissaat
  :  Raziyene, enison ve nanahan
 Bilinen Bileşimleri :  Nişasta, müsilaj, sabit ve uçucu yağ vardır. Uçucu yağ içinde etkili madde olan anethol ile az miktarda estragol ve terpenler bulunur.
 Özellikleri :  Yaz aylarında beyaz çiçek açan, 30 cm den 70 cm'ye kadar uzayabilen bir yıllık otsu bir bitkidir. Bitkinin orijinalinin Yakın Doğu'dan geldiği öne sürülmektedir. Ülkemizde Akdeniz ve Ege Bölgesinde yetişir. Yaprakları böbrek şeklinde olup, tohumu ufaktır. Keskin kokusu bulunan anasonun yakıcı bir tadı vardır. Bitkinin kullanılan kısmı meyveleri veya meyvelerinden su buharı ile elde edilen uçucu yağlarıdır. Rakı üretiminde kullanıldığı için Çeşme, Eskişehir, Isparta ve yakın illerde kültürü yapılmaktadır. Türkiye'de yabani olarak 17 türü bulunmaktadır.
 Önerilen Hastalıklar :  Mide, Bağırsak şikayetlerine, hazımsızlığa ve soğuk algınlığına çok iyi gelir. Ağrı kesici özelliği bulunmaktadır. Balgam söktürücü olan anasonun antiseptik özelliği de vardır. Spazm giderici, gaz söktürücü ve idrar arttırıcıdır. Bazı ülkelerde rakı ve alkollü içeceklerin içine katılırken bazı yerlerde de şekerlemelere, etlere, fırın yemeklerine, çiklet ve dondurmalara ayrı bvir tat verir. Kusmaları ve ishali keser. Kalbi kuvvetlendirir. Cinsel arzuları kamçılar. Aynı şekilde içilmeye devam edilirse, anne sütünü arttırmada da iyi br besin maddesidir.
 Kullanım Dozu :  Bitki çiğnenerek de kullanılabilir. Tohumu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse, iltahap kurutur, bronşite iyi gelir. Yatmadan önce 1-2 tatlı kaşığı öğütülmüş anasonu, ılık suyla içen bayanların menapoz şikayetleri ortadan kalkar. Demlenerek kullanılmaktadır. Anason tohumu, biberiye ve sinirli ot kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse, asyıma bağlı nefes darlığına şifadır. Sinirleri yatıştırır. 1 su bardağı kaynar suya, 1 tatlı kaşığı anason atılarak karıştırılır. Daha sonra bal veya şeker ile hafif tatlandırılarak içilirse, hazımsız ve bağırsak gazlarını giderir.
 Yan Etkileri :  Anasona veya anetole karşı alerjisi olanlara önerilmez. Bebeklerde kullanılması önerilmez. Çünkü beyni uyuşturur. Bunun yerine rezene çayı kullanılmalıdır.
 Notlar :  Bu bitki KOBİK tarafından bitkisel karışım destek ürün tableti olarak üretilmiştir.
 Ekleme Tarihi :  4 Ekim 2009 Pazar       Okuma :  671

Bilgilendirme
   * Sayfamıza Ücretsiz olarak Üye olmanız durumunda;
Metin Şiirler bölümüne Şiir, Foto Galeri bölümüne Fotoğraf, Müzik & Video bölümüne Video ve Yemek Tarifleri bölümüne Yemek Tarifi ekleyebilirsiniz.
Uygun görülmesi durumunda Sayfamıza Yardımcı Yönetici olabilirsiniz.
Copyright © 2000 - 2024  Bilgisayar Kurdu  (Tasarım&Kodlama : Bilgisayar Kurdu)