Yeni Sayfa 1
Kategoriler
Sayfalar
  Ana Sayfa
      Bilgisayar Kurdu Forum
      Sesli Şiirler
      Metin Şiirler
      Foto Galeri
      Video & Müzik
      Şifalı Bitkiler Rehberi
      Mahjongg (Oyun)
      Ziyaretçi Defteri
      Hakkımızda
      İletişim
   Şifalı Bitkiler İstatistikleri
 Şifalı Bitki Kategori Sayısı :
 Şifalı Bitki & Bilgi Sayısı : 149 
 Toplam Okuma Sayısı : 96.204 
 IP Adresiniz : 3.91.8.23 
 Site Üye Sayısı : 11 
 Site Toplam Ziyaret : 4.160.757 
Üye İşlemleri
Bilgisayar Kurdu  * Üye Giriş Paneli *
      Üye Girişi
      Sayfaya Üye Ol
Bitki Dünyası / Enginar
" Bitki Dünyası/Enginar " Okuyorsunuz...
 Latince Adı :  Cynara scolymus
 Almanca Adı :  Artischocke
  :  Cynara, Artichaut cynaria scolymus.
 Bilinen Bileşimleri :  Çok iyi bir besindir. Terkibinde cynarine vardır.
 Özellikleri :  Akdeniz ülkelerinde yetiştirilir. Kökü yıllarca yaşayıp, her ilkbaharda yeniden süren dikenli bir bitki ve bunun sebze olarak yenen iri topuz biçimindeki yeşil çiçeğidir. Killi, kumlu ve rutubetli topraklarda yetişir. Çok iyi bir besindir. İçeriğindeki luteolin maddesi sayesinde kötü kolesterol LDEıyi düşürür. İyi kolesterol HDLıyi yükselterek de kalbi korur. Zehirli ve yorgunluk veren maddeleri idrarla dışarı atar. Beyin yorgunluğunu çabucak geçirir. Bedeni ve ruhi yorgunluk, sinir zafiyeti, sürmenaj olanları süratle iyiliğe kavuşturur. Kalp adalelerini kuvvetlendirir, kalbin kuvvetli ve sıhhatli olmasını sağlar. Enginar, karaciğerin en iyi dostudur. Süratle karaciğerin kendi kendini tamir etmesini, kuvvetlenmesini ve ifrazatının artmasını sağlar. Siroz ve sarılıkta faydalıdır. Böbrekleri çalıştırarak, kum ve taş döker. Mafsallarda ürat birikmesini önler ve romatizmaya faydalıdır. Şeker hastalarına çok fayda verir. Enginarda tabii olarak insülin yerini tutan madde vardır. Bununla kan şekerini düşürür.
 Önerilen Hastalıklar :  İçeriğindeki luteolin maddesi sayesinde kötü Kolesterol LDLıyi düşürülmesine yardımcı olarak İyi kolesterol HDLıyi yükselterek kalbin korunmasına yardımcı olur. Zehirli ve yorgunluk veren maddeleri idrarla dışarı atılmasına yardımcı olur. Beyin yorgunluğunu çabucak geçirir. Bedeni ve ruhi yorgunluk, sinir zafiyeti, sürmenaj olanları süratle iyiliğe kavuşmasına yardımcı olarak kullanılabilir.
Kalp adalelerinin kuvvetlendirilmesinde, kalbin kuvvetli ve sıhhatli olmasına yardımcı olan bir gıda takviyesidir. Karaciğerin en iyi dostudur. Süratle karaciğerin kendi kendini tamir etmesini, kuvvetlenmesini ve ifrazatının artmasını yardımcı olur. Hepatit B ve Hepatit C rahatsızlıklarında ALT ve ASTınin düzenlemesinde tıbbi tedaviye destek olarak gıda takviyesi olarak kullanılabilir. Böbrekleri çalıştırarak, kum ve taş dökülmesinde tıbbi tedaviye desteklemek amacıyla gıda takviyesi olarak kullanılabilir. Mafsallarda ürat birikmesini önlemeye yardımcı olarak romatizmal semptomların azaltılmasında gıda takviyesi olarak kullanılabilir. Diyabet semptomlarının azaltılmasına yardımcı bir gıda takviyesidir. Enginarda tabii olarak insülin yerini tutan madde vardır. Bununla kan şekerini düşürülmesine yardımcı olur. Enginar mide ve bilhassa bağırsakları dezenfekte ederek ishalleri durdurulmasın da yardımcı olarak kullanılabilir. Şeker miktarını ayarladığı için şeker hastaları için çok faydalıdır. Bedensel ve ruhsal bitkinliği giderir. Vücuda dinçlik verir. Sinirleri güçlendirir. Cilt sorunu yaşayanların enginar tüketmeleri gerekir. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Sarılıkta faydalıdır. Rahim ağzı kanserini önleyici olarak da kullanılmaktadır. Enginar sadece dış yapraklarının altındaki meyvesi için kullanılmaz, sapı, iç yaprakları da kurutulduktan sonra toz halinde drog yapılarak ve kür halinde haşlama şekliyle karaciğer, kan yağlarını tanzimlenmesinde, sindirim sistemi ve safra kesesi (asit salgılanmasını sağlayarak) rahatsızlıklarında kullanılmaktadır.
 Yan Etkileri :  Emzikli kadınlar, böbreklerinde veya mesanelerinde iltihap olanlar çok yememelidir.
 Notlar :  Bu bitki KOBİK tarafından bitkisel karışım destek ürün tableti olarak üretilmiştir.
 Ekleme Tarihi :  15 Ekim 2013 Salı       Okuma :  558

Bilgilendirme
   * Sayfamıza Ücretsiz olarak Üye olmanız durumunda;
Metin Şiirler bölümüne Şiir, Foto Galeri bölümüne Fotoğraf, Müzik & Video bölümüne Video ve Yemek Tarifleri bölümüne Yemek Tarifi ekleyebilirsiniz.
Uygun görülmesi durumunda Sayfamıza Yardımcı Yönetici olabilirsiniz.
Copyright © 2000 - 2024  Bilgisayar Kurdu  (Tasarım&Kodlama : Bilgisayar Kurdu)